Στα 114 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 18:15
Στα 114 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ρωσία

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο κατά 21 κρούσματα φτάνοντας συνολικά από τα 93 στα 114, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης παρουσία του προέδρου Πούτιν.

«Στη Ρωσική Ομοσπονδία την παρούσα στιγμή έχουν καταγραφεί 114 ασθενείς σε 26 περιφέρειες της χώρας. Από αυτούς οι πέντε ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο, οι 109 νοσηλεύονται, ενώ οι 106 παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή κανένα σύμπτωμα», δήλωσε η Γκόλικοβα, προσθέτοντας ότι 10 από τα 114 άτομα που έχουν καταγραφεί μολύνθηκαν από επαφές εντός της χώρας, ενώ τα 104 είχαν μολυνθεί κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό.

Η Γκόλικοβα διευκρίνισε ότι δεν παρατηρείται εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα και οι ασθενείς από τον κορωνοϊό ήταν άτομα που ζουν μαζί με άτομα που έφτασαν από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης στη Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργηθεί πανικός από την εξάπλωση του κορωνοϊού και πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση έχουν χαρακτήρα πρόληψης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την περίοδο του 2020 έως σήμερα, δεν έχει καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων πνευμονίας και θανάτων από πνευμονία, ενώ σε μια σειρά οντότητες παρατηρείται μείωση των δεικτών αυτών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ως εκ τούτου, θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν συντρέχουν οι οποιοιδήποτε λόγοι ώστε να υπάρχει πανικός. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή έχουν χαρακτήρα πρόληψης», δήλωσε η Γκόλικοβα. Η ίδια είπε επίσης, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι αναγκαίο να κάνουν τεστ κορωνοϊού όλοι οι πολίτες της χώρας.

Χθες η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει έλλειψη σε τεστ κορωνοϊού στη Ρωσία, ότι όλα τα τεστ θα γίνονται δωρεάν και θα πρέπει να τα κάνουν πρωτίστως οι Ρώσοι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό όπως και εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Η ίδια είχε δηλώσει ότι οι περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να προτείνουν έως τις 17 Μαρτίου, τα εργαστήρια που υπάρχουν σε ιατρικά ιδρύματα της δικαιοδοσίας τους στα οποία θα γίνονται τα τεστ.

Σύμφωνα με τη Γκολίκοβα, «τα πρώτα συμπεράσματα μιας τέτοιας διευρυμένης συνεργασίας» με τις περιφέρειες προγραμματίζεται να εξαχθούν στις 23 Μαρτίου. Η ίδια διευκρίνισε ότι στα εργαστήρια θα γίνονται οι αναλύσεις, αλλά παράλληλα «τα δείγματα θα τα παραλαμβάνουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, ενώ τα εργαστήρια δεν θα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο».

Η ρωσική κυβέρνηση έχει διαθέσει για τον σκοπό αυτό στις περιφέρειες 427.000 τεστ κορωνοϊού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 18:15