Στα 249 ανήλθαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 18:53
Στα 249 ανήλθαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία

Είκοσι επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Σερβία από εχθές βράδυ μέχρι σήμερα το απόγευμα, ανεβάζοντας στους 249 το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό Covid-19. Δεκαέξι ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά. Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί δύο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ομάδα γιατρών και εμπειρογνωμόνων από την Κίνα που έφτασε εχθές βράδυ με ειδική πτήση από το Πεκίνο είχε σήμερα τις πρώτες επαφές με το ιατρικό επιτελείο που διαχειρίζεται την πανδημία και επισκέφτηκε νοσοκομεία στο Βελιγράδι. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, οι Κινέζοι γιατροί εκτίμησαν ότι η κρίση στη Σερβία, αν τηρηθούν πιστά τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν, θα αρχίσει να έχει φθίνουσα πορεία μετά από 29 ημέρες. Στην εκτίμηση αυτή κατέληξαν συγκρίνοντας δεδομένα που αφορούν τον πληθυσμό, την πυκνότητα κατοικίας και τον αριθμό των ασθενών με ανάλογα δεδομένα που αντιμετωπίστηκαν σε κάποιες επαρχίες της Κίνας με τον ίδιο πληθυσμό.

Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ δήλωσε ότι σήμερα το βράδυ οι Κινέζοι ειδικοί μετά από την κοινή συνεδρίαση με τα μέλη του Επιτελείου Αντιμετώπισης Κρίσεων θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις για να αποτραπεί η διάδοση της νόσου, όπως και για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 18:53