Στις 300.000 ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 15:31
Στις 300.000 ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη Μόσχα είναι περίπου 300.000 και αντιστοιχεί στο 2-2,5% του πληθυσμού της ρωσικής πρωτεύουσας, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Το ότι διαπιστώσαμε ότι οι νοσούντες είναι τόσο πολλοί δεν είναι μείον, αλλά κάτι πολύ θετικό. Είναι προφανές ότι στην πραγματικότητα οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι ακόμα περισσότεροι. Σύμφωνα με τις συγκριτικές μελέτες, έχει μολυνθεί το 2-2,5% του πληθυσμού της Μόσχας, ποσοστό που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει ότι είναι περίπου 300.000» ανέφερε ο Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι καθήκον των Αρχών της πρωτεύουσας είναι να εντοπιστεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός στον οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος της Μόσχας είναι τριπλάσιος του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επισήμως (92.676 κρούσματα).

Ο Σομπιάνιν δήλωσε στο πλαίσιο αυτό ότι μέσα σε μια εβδομάδα διπλασιάστηκε ο αριθμός των τεστ από 20.000 σε 40.000, ενώ επισήμανε ότι στη Μόσχα καθημερινά καταγράφονται περισσότερα κρούσματα απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που διακομίζονται στα νοσοκομεία. Αντίθετα, είπε, έχουν πάρει εξιτήριο περισσότεροι ασθενείς απ' όσοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία και αυτό, όπως είπε, δείχνει μια θετική δυναμική και είναι το κύριο αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουν οι Αρχές της Μόσχας. Τέλος ο Σομπιάνιν διευκρίνισε ότι οι Μοσχοβίτες δεν θα επιστρέψουν σύντομα σε μια κανονικότητα χωρίς περιορισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 16:25