Στα 3,6 δολάρια η ωριαία αμοιβή στο Χονγκ Κονγκ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 07:24
Στα 3,6 δολάρια η ωριαία αμοιβή στο Χονγκ Κονγκ

Οι αξιωματούχοι στο Χονγκ Κονγκ ετοιμάζονται να θεσπίσουν από την 1η Μαΐου, για πρώτη φορά σε αυτή την πλούσια πόλη, κατώτατο μισθό 3,60 αμερικανικών δολαρίων την ώρα.  Η νέα νόμιμη κατώτατη αμοιβή, που ορίζεται στα 28 δολάρια Χονγκ Κονγκ την ώρα και συμφωνήθηκε από τους βουλευτές στη διάρκεια μιας ψηφοφορίας που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης, είναι κατώτερη από εκείνη που ζητούσαν τα συνδικάτα αλλά μεγαλύτερη από εκείνη που ήθελαν οι επιχειρηματικές οργανώσεις.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι αποτέλεσμα δημόσιας συζήτησης πολλών χρόνων για τη θέσπιση κατώτατου μισθού, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς που είναι ένα από τα πιο κραυγαλέα στον κόσμο. Έπειτα από μια συνεδρία εννέα ωρών που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, οι βουλευτές απέρριψαν το αίτημα των συνδικάτων να αυξηθεί το κατώφλι των μισθών στα 33 δολάρια Χονγκ Κονγκ (4,24 δολάρια ΗΠΑ) την ώρα.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα επιφέρει αυξήσεις σε περίπου 314.600 χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους σε μία πόλη 7 εκατομμυρίων. Η αύξηση των μισθών τους θα είναι κατά μέσο όρο 17%, σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 07:24