Λέγεται Jennifer Figge είναι 56 ετών και έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο, που κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ξεκινώντας από το Πράσινο Ακρωτήρι στα δυτικά της Αφρικής, κολύμπησε στα αφιλόξενα νερά του Ατλαντικού επί 24 ημέρες, έως ότου φτάσει στις ακτές του Τρίνινταντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Figge που κολύμπησε μέσα σε κλουβί για να είναι προστατευμένη από τους καρχαρίες, αρχικά είχε προγραμματίσει να προσεγγίσει την ξηρά στις Μπαχάμες, αλλά τα σχέδια της άλλαξαν κατά τη διάρκεια του πολυήμερου διάπλου.

Το ταξίδι της βεβαίως δεν έχει τελειώσει ακόμη, καθώς προβλέπεται να κολυμπήσει από τις ακτές του Τρίνινταντ, έως τις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις καλύψει και αυτή την απόσταση ,τότε θα καταμετρηθούν τα ναυτικά μίλια που διήνυσε η 56χρονη κολυμβήτρια.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου ταξιδιού της, η Figge κολυμπούσε ημερησίως επί οκτώ ώρες και ήρθε αντιμέτωπη, όπως ανέφερε η ομάδα υποστήριξης της, με κύματα που έφταναν ακόμη και τα 9 μέτρα

Το ταξίδι της Jennifer Figge έρχεται 10 χρόνια μετά από την ιστορική προσπάθεια του Γάλλου κολυμβητή Benoit Lecomte, που έκανε τον πρώτο διάπλου του Ατλαντικού, καλύπτοντας 6.400 χιλιόμετρα.

Η Figge είχε προγραμματίσει να κολυμπήσει 3.380 χιλιόμετρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης