Ακραίος, προκλητικός κι ανυποχώρητος εμφανίζεται για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδεικνύοντας και πάλι χάρτες με τα οικόπεδα στα οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Σχετικά με τις εύλογες ενστάσεις της χώρας μας, δε, η απάντησή του είναι να… μαζευτεί και να μάθει τα όριά της!

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι προφανές τι θα κάνει» είπε χαρακτηριστικά κατά τη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείχνοντας χάρτες και πίνακες με τις επτά περιοχές κοντά στην Κρήτη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Σε αυτό τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία ούτε γεωτρύπανα. Τώρα έχουμε τρία πλωτά γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία και όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Όλα αυτά τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντίλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το οτιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει».

Παλαιότερη παρουσίαση του Ερντογάν των οικοπέδων που προβλέπει το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο

Σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και τις αντιδράσεις από την πλευρά της Αθήνας είπε: «Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε “δεν θα τη μετατρέψετε σε τζαμί”. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης; Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» προκάλεσε ακόμα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας. Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα δεν είναι αυτή που διοικεί αυτή τη χώρα, συνεπώς θα έπρεπε να αποφύγει να κάνει τέτοια σχόλια. Εάν η Ελλάδα δεν ξέρει τη θέση της, η Τουρκία γνωρίζει πώς να απαντήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος έφερε ως παραδείγματα τα περιστατικά με τα τζαμιά στην Κύπρο. «Στη νότια Κύπρο προσπάθησαν να κάνουν σαμποτάζ σε δύο τζαμιά μας και να τα κάψουν με μολότοφ. Μετά, από τη μια κρεμάνε μία ελληνική σημαία και από την άλλη κουρέλια. Όταν εσείς κάνετε τέτοια, θα μείνουν χωρίς απάντηση; Εσείς κάνετε ότι δεν ακούτε τις προειδοποιήσεις» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης