Οι επιστήμονες που εργάζονται για τον αμερικανικό στρατό έχουν σχεδιάσει ένα νέο τεστ Covid-19 που θα μπορούσε ενδεχομένως να εντοπίσει φορείς πριν γίνουν μολυσματικοί και διαδώσουν την ασθένεια, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι συντονιστές του έργου ελπίζουν ότι η εξέταση με βάση το αίμα θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει την παρουσία του ιού μόλις 24 ώρες μετά τη μόλυνση – προτού οι άνθρωποι εμφανίσουν συμπτώματα και αρκετές ημέρες πριν ένας φορέας μεταδώσει σε άλλους τον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τεστ αυτό, μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό τέσσερις ημέρες νωρίτερα από τα τεστ που γίνονται σήμερα.

Δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας των ΗΠΑ (Ντάρπα) που ερευνούσε την ταχεία διάγνωση της δηλητηρίασης από μικροβιακά ή χημικά πολέμου. Το νέο τεστ αναμένεται να υποβληθεί για έγκριση στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Η ιδέα καλύπτει ένα διαγνωστικό κενό παγκοσμίως», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου βιολογικών τεχνολογιών του Ντάρπα, Δρ Μπράντ Ρινγκίσεν, στον Guardian, καθώς θα πρέπει επίσης να συμπληρώσει κενά δοκιμών σε μεταγενέστερα στάδια της μόλυνσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν χορηγηθεί έγκριση, το τεστ θα πρέπει να αρχίσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η έγκριση δεν είναι εγγυημένη, αλλά οι επιστήμονες του Ντάρπα είναι ενθουσιώδεις για πιθανό θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνοντας τα μέτρα ανησυχούν για το πιθανό ξέσπασμα δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης