Στις 9 Σεπτεμβρίου η Apple αποφάσισε να κάνει ένα «δώρο» στους χρήστες του iTunes, τιμώντας παράλληλα την δεκαετή συνεργασία της εταιρίας με το συγκρότημα των U2, εγκαθιστώντας αυτόματα και εντελώς δωρεάν το νέο album του συγκροτήματος στις βιβλιοθήκες των χρηστών.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρίας, το album θα είχε εγκατασταθεί στις βιβλιοθήκες των χρηστών του iTunes σε όλο τον κόσμο μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, μία ημέρα δηλαδή πριν την επίσημη κυκλοφορία του στα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις του κοινού σίγουρα δεν ήταν οι αναμενόμενες, καθώς οι περισσότεροι χρήστες βρήκαν την κίνηση αυτή εξοργιστικά αυθαίρετη. Όπως ήταν φυσικό, τα αρχεία που εγκαταστάθηκαν αυτόματα στις κινητές τους συσκευές κατανάλωσαν πολύ αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο δεν είχαν, και ακόμη και αν τον είχαν, οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα τον διέθεταν για το συγκεκριμένο album. Όπως δήλωσαν, ακόμα και όταν διέγραφαν όλα τα τραγούδια, το album του συγκροτήματος εξακολουθούσε να εμφανίζεται στη μουσική τους.

Το ξέσπασμα των χρηστών στα social media ήταν μεγάλο, κυρίως από όσους δεν ήταν θαυμαστές της μουσικής του συγκροτήματος που αναγκαστικά απέκτησαν. Αυτό που τους ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να απεγκαταστήσουν το album από τις βιβλιοθήκες τους. Απαντώντας στα παράπονα του κόσμου, έξι μέρες μετά την κυκλοφορία του album στο iTunes, η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός εργαλείου που επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν τη συγκεκριμένη μουσική από τις συσκευές τους με ένα μόνο κλικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης