Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας σάρωσε την Πέμπτη την Ιταλία. Σε κλοιό χιονιά βρέθηκαν πολλές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και να διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο RAI, η κακοκαιρία χτύπησε και την πρωτεύουσα της χώρας όπου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και να ακινητοποιηθούν δεκάδες οδηγοί σε δρόμο κοντά στη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέβηκε η στάθμη των υδάτων στη Βενετία ενώ στη Καπράνικα και το Μπρατσιάνο διεκόπησαν δρομολόγια τρένων καθώς ο δυνατός αέρας ξερίζωσε και έριξε δέντρα πάνω στον σιδηρόδρομο, εμποδίζοντας τη διέλευση συρμών.

Οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύμα ψύχους στην Ισπανία

Στο μεταξύ σφοδρές χιονοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τη βόρεια Ισπανία, όπου δρόμοι έκλεισαν, σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν, ενώ μια ομάδα προσκυνητών που προσπαθούσε να μεταβεί στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα εγκλωβίστηκε.

Το νέο κύμα ψύχους σαρώνει τις 33 από τις 50 ισπανικές περιφέρειες ως και τον ισπανικό θύλακα Μελίγια, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στην επαρχία Παλένθια, στη βόρεια Μαδρίτη, σε κοντινή απόσταση από τις Αστούριες, η μικρή κοινότητα Αγκιλάρ δε Κάμπο φιλοξένησε τουλάχιστον 60 ταξιδιώτες σε ένα γυμναστήριο και ένα σχολείο, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Σεζάρ Μάνσο, ο οποίος αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει εκεί καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει από το χιόνι.

Μια μονάδα διάσωσης του στρατού από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε να παράσχει βοήθεια σε περίπου 100 ανθρώπους τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, που είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Α-67.

Στη γειτονική επαρχία Λεόν (βόρεια) ομάδες της πολιτικής προστασίας προσέφεραν βοήθεια σε 19 προσκυνητές που περπατούσαν στο δρόμο της Κομποστέλα, «έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης