Κοντά στα σύνορα με την Αλγερία κρύβεται ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο συνταγματάρχης βρίσκεται κοντά στην πόλη Γκανταμίς υπό την προστασία της φυλής των Τουαρέγκ.

Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις Συμβούλιο ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ, βρίσκεται στην Μπάνι Ουαλίντ και ο αδελφός του Αλ Μουτασίμ στην Σύρτη. Η Σύρτη, ένα από τα τελευταία οχυρά του Καντάφι είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και βομβαρδίζεται από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ. Οι περισσότερες φυλές στο νότιο τμήμα της Λιβύης είναι κατά του Καντάφι με εξαίρεση τους Τουαρέγκ που συνεχίζει να τον υποστηρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κόρη του Καντάφι, Αΐσα, τα αδέλφια της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, η μητέρα τους Σάφια και πολλά ακόμα μέλη της οικογένειας διέφυγαν στην Αλγερία τον Αύγουστο όπου ζουν από τότε. Σε μία άλλη εξέλιξη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται στενά με τις νέες λιβυκές αρχές για να προστατεύσουν τα αποθέματα όπλων του έκπτωτου καθεστώτος και να αποτρέψουν τη διασπορά τους.

«Από την έναρξη της κρίσης, έχουμε δεσμευτεί με τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας ώστε να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Λιβύη για την προστασία όλων των αποθεμάτων συμβατικών όπλων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Σύμφωνα με τον Κάρνεϊ, οι επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη συλλογή, τον έλεγχο και τον περιορισμό των φορητών πυραύλων εδάφους-αέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης