Στα σπίτια τους επέστρεψαν 600 κάτοικοι του Λακ Μεγκαντίκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 01:04
Στα σπίτια τους επέστρεψαν 600 κάτοικοι του Λακ Μεγκαντίκ
Η κυβέρνηση του Κεμπέκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 600 άνθρωποι, που επηρεάστηκαν από την πολύνεκρη έκρηξη που ακολούθησε τον εκτροχιασμό της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας την περασμένη Κυριακή, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους που βρίσκονται κοντά στην «κόκκινη ζώνη».

Η δήμαρχος της πόλης του Λακ-Μεγκαντίκ, Κολέτ Ρουαλαρόζ κήρυξε την επικράτεια του δήμου σε κατάσταση πένθους, μέχρι νεωτέρας. «Θα δημιουργήσουμε ένα χώρο μνημείο, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να προσεύχονται, να επαναφέρουν να εναποθέτουν φωτογραφίες, και λουλούδια», είπε ο πρώτος πολίτης του Λακ- Μεγκαντίκ.

Την ίδια στιγμή, οι 600 κάτοικοι της γειτονιάς που βρίσκεται κοντά στην «κόκκινη ζώνη», είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, έξι ημέρες μετά την καταστροφή που «κατά πάσα πιθανότητα» κόστισε τη ζωή σε 50 συμπολίτες τους. Συνολικά, 2.000 άτομα από τους περίπου 6.000 κατοίκους της μικρής πόλης, έπρεπε να εκκενώσουν τα σπίτια τους, μέσα στη νύχτα από την Παρασκευή προς το Σάββατο , όταν έγινε η φονική έκρηξη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 01:08