Εκτός από την περιοχή στα σύνορα με τη Σερβία, η Ουγγαρία αποφάσισε να επεκτείνει την κατάσταση κρίσης που έχει κηρύξει και στα σύνορά της με την Κροατία, λόγω της αυξημένης εισόδου προσφύγων και μεταναστών από εκεί, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

«Τι κάνει η Κροατία; Αντί να παρέχει την πρέπουσα φροντίδα στους μετανάστες και να τους καταγράφει, τους προωθεί προς την Ουγγαρία και την Σλοβενία», είπε ο ούγγρος υπουργός. Ο Σιγιάρτο υποστήριξε ότι το σύστημα που εφαρμόζει το Ζάγκρεμπ για την αντιμετώπιση της κατάστασης κατέρρευσε μέσα σε μία ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο έχει καλέσει τον πρεσβευτή της Κροατίας στη Βουδαπέστη για να του ζητήσει εξηγήσεις, πρόσθεσε.

Ο Σιγιάρτο κατηγόρησε ακόμη την Κροατία ότι απέδειξε πως δεν ήταν έτοιμη να ενταχθεί στη ζώνη ελεύθερης διακίνησης του Σένγκεν για πολλά χρόνια ακόμη.

Νωρίτερα, η Κροατία είχε προειδοποιήσει ότι θα κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία αν άλλοι 8.000 μετανάστες περάσουν στη χώρα —το νεώτερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης— μέσα σε μία ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κροατία θα κλείσει τα σύνορα με τη Σερβία αν ξαναδούμε 8.000 μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα μέσα σε μία ημέρα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ράνκο Οστογιτς

Μετά το κλείσιμο των συνόρων της Ουγγαρίας με τη Σερβία, το πρωί της Τετάρτης, περίπου 9.000 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Κροατία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης