Η Στρατιωτική Εισαγγελία της Αιγύπτου, διέταξε την κράτηση της γυναίκας, της οποίας η φημολογούμενη αιχμαλωσία σε εκκλησία, πυροδότησε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, μετέδωσε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Φακρί οδηγήθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών του Καΐρου, παίρνοντας μαζί και τη νηπιακής ηλικίας κόρη της, σύμφωνα με όσα αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ΜΕΝΑ. Εν τούτοις δεν έχει ακόμα αναφερθεί ο λόγος που οδήγησε στην κράτησή της, ούτε οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί, πιθανώς, εναντίον της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η στρατιωτική εισαγγελία διέταξε την κράτηση της πολίτου Αμπέερ Φακρί, που υπήρξε ο καταλύτης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ιμπάμπα, για χρονικό διάστημα 15 ημερών εν αναμονή της διενέργειας της σχετικής έρευνας», επισημαίνεται.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συμπλοκές που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο σε προάστιο του Καΐρου, όπου σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν αυτόπτες μάρτυρες, Σαλαφίστες, οπαδοί μιας αυστηρής ερμηνείας του Ισλαμικού νόμου, είχαν περικυκλώσει μια εκκλησία και απαιτούσαν από αυτούς που βρισκόντουσαν μέσα στον ναό, να απελευθερώσουν την Αμπέερ Φακρί, τη γυναίκα που όπως ισχυρίζονται, είχε ασπαστεί το Ισλάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον ένας χριστιανικός ναός είχε πυρποληθεί και καεί ολοσχερώς, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο προάστιο της Ιμπάμπα και στα οποία μέλη των θρησκευτικών κοινοτήτων των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων Σαλαφιστών, αντάλαξαν μεταξύ τους πυροβολισμούς και βόμβες Μολότοφ, ενώ κατέφυγαν και στον πετροπόλεμο. Οι δυνάμεις Ασφαλείας σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων αερίων προκειμένου να θέσουν ξανά υπό έλεγχο την κατάσταση.

Οι Μουσουλμάνοι διαδηλωτές είχαν κατηγορήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τους Κόπτες Χριστιανούς, ότι κρατούσαν, παρά τη θέλησή τους, άλλες δύο γυναίκες, την Καμίλια Σεχάτα και την Ουάφα Κονσταντίν, συζύγων Κοπτών ιερέων. Η θρησκευτική διαμάχη πυροδοτεί συχνά, ένταση στην Αίγυπτο, όπου οι Κόπτες Χριστιανοί, αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού των περίπου 80.000.000, ανθρώπων της χώρας και διαμαρτύρονται για μεροληπτική στάση της αιγυπτιακής κυβέρνησης εις βάρος τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης