Στα χέρια των τζιχαντιστών ακόμη τρεις πόλεις στο δυτικό Ιράκ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 17:48
Στα χέρια των τζιχαντιστών ακόμη τρεις πόλεις στο δυτικό Ιράκ
Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν την Κυριακή τρεις πόλεις της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράουα, Άνα και Ρούτμπα σήμερα το πρωί και το ΙΚΙΛ ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο των τριών» δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του.

Η υπηρεσία στρατιωτικής διοίκησης του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι δεν σχολίασε το γεγονός και ανακοίνωσε ότι ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρξει αργότερα εντός της ημέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κατά την αιφνιδιαστική τους προέλαση εδώ και 10 ημέρες, οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, δεύτερη πόλη της χώρας, μεγάλο μέρος της επαρχίας της Νινευί, του Τικρίτ και τμήματα των επαρχιών Σαλαχεντίν, Κιρκούκ και Ντιγιάλα, ενώ χθες κατέλαβαν ένα από τα τρία συνοριακά περάσματα στη μεθόριο με τη Συρία, το στρατηγικής σημασίας πέρασμα του Αλ-Κάιμ στην επαρχία Αλ-Άνμπαρ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 17:48