Στα χνάρια του... «Δεν πληρώνω» ο Ai Weiwei

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011, 03:05
Στα χνάρια του... «Δεν πληρώνω» ο Ai Weiwei
Αποφασισμένος να κινηθεί δικαστικά προκειμένου να πετάξει από πάνω του το δυσβάστακτο «χαράτσι» των 2,4 εκατ. δολαρίων, που καλείται να πληρώσει σε πρόστιμα και σε φορολογία, είναι ο διάσημος αρχιτέκτονας, Ai Weiwei. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Κινέζος ακτιβιστής θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει την ομάδα υπεράσπισής του, ωστόσο για καλή του τύχη έχει από πίσω του χιλιάδες υποστηρικτές οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να σήκωσουν το οικονομικό βάρος για εκείνον.

Δείτε το video...


Ο Ai Weiwei έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η ποινική του δίωξη και η απόφαση των Αρχών να του επιβάλλουν βαριά φορολογία οφείλεται στην έντονη ακτιβιστική του δράση. Η «λυπητερή» έφτασε στα χέρια του στις αρχές της εβδομάδας, με μόλις 15 ημέρες προθεσμία για την καταβολή του υπέρογκου ποσού.

«Το χρονικό περιθώριο είναι τόσο σφιχτό που ακόμα και η ληστεία σε μια τράπεζα δε θα αποτελούσε λύση», τόνισε η Gao Ying, μητέρα του διάσημου ακτιβιστή, η οποία πρόσθεσε ότι πρόκειται να πουλήσει το σπίτι της προκειμένου να βοηθήσει τον γιο της.

Δείτε το video…


Διαβάστε επίσης:
Του πλήρωσαν τους φόρους!, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011, 02:21

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011, 03:05