Σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ήταν 0.8%, όπως και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, εξέλιξη που εντείνει την πίεση στην ΕΚΤ να προχωρήσει στην εφαρμογή νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας στην Ευρωζώνη. Σε ετήσια βάση, οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν 2,2% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,9%. Παρά τις πιέσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, το Βερολίνο συνεχίζει να αρνείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας. Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει προτάσεις για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και υποχώρηση από τη δέσμευσή της για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος, πάντως, της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η οικονομική ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 1,2% για το 2014. Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 1,8%, ενώ για το 2015 το ποσοστό αυτό θα διαμορφωθεί στο 1,3% (από 2%).

Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης