Σταϊνμάιερ για Τραμπ: Να μη φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 10:15
Σταϊνμάιερ για Τραμπ: Να μη φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι
Με επιφύλαξη εκφράστηκε για τον Τραμπ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΑRD. «Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε λίγα για το τι θέλει» είπε, για να προσθέσει πως δεν πιστεύει ότι θα ακολουθήσει πολιτική κατά του ΝΑΤΟ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε ασυνήθιστα συγκεκριμένος για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, λέγοντας πως «ήταν διαφορετικό από αυτό το οποίο θα επιθυμούσαν οι Γερμανοί».

Τις επιφυλάξεις του ως προς τον Τραμπ τις στήριξε στο γεγονός ότι έως τώρα δεν είναι πολύ γνωστά τα σχέδιά του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Επ' αυτών, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σχετικά λίγα» κατά την προεκλογική περίοδο, όπως σημείωσε.

Ασυνήθιστο ήταν πάντως, κατά τον κ. Σταϊνμάιερ, το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του Τραμπ δεν εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, ενώ συνήθως οι έμπιστοι των υποψήφιων προέδρων της Αμερικής συστήνονται στους συμμάχους, ώστε να κάνουν γνωστές σε γενικές γραμμές τις απόψεις τους. Επί του παρόντος όμως, ούτε έμπειροι ειδικοί, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, έχουν ιδέα για το τι σχεδιάζει ο Τραμπ, πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Εντούτοις δεν θεωρεί ότι τους «υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς» για το ΝΑΤΟ εκ μέρους του νέου Αμερικανού προέδρου θα ακολουθήσουν πράξεις και παρέπεμψε σε μια γερμανική παροιμία, λέγοντας πως δεν πρέπει «να φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι, αλλά να περιμένουμε να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε».

Η Γερμανία οφείλει μεν πολλά στους Αμερικανούς, αλλά «δεν είμαστε ίδιοι από κάθε άποψη, έχουμε τη δική μας πολιτική κουλτούρα», τόνισε ο Σταϊνμάιερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 11:42