Σταϊνμάιερ: Να αμφισβητούμε τις αποφάσεις μας και να κατανοούμε και τις απόψεις και των άλλων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 06:10
Σταϊνμάιερ: Να αμφισβητούμε τις αποφάσεις μας και να κατανοούμε και τις απόψεις και των άλλων
Σε γεύμα που παρατέθηκε μετά τα εγκαίνια της documenta 14 στο Κάσελ της Γερμανίας από τους προέδρους Ελλάδας και Γερμανίας, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο για την «θαρραλέα», όπως την χαρακτήρισε, επιλογή να βρεθεί εκτός Ελλάδας την ημέρα της επετείου της σφαγής του Διστόμου για να τιμήσουν μαζί οι δύο Πρόεδροι, όπως είπε, την μνήμη των θυμάτων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Αναφερόμενος στον τίτλο της έκθεσης documenta 14 «Μαθαίνοντας από την Αθήνα» άφησε αιχμές για τη γερμανική πολιτική λέγοντας ότι κατανοούμε τον τίτλο ως προειδοποίηση και έκκληση να αμφισβητούμε τις αποφάσεις μας.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι και ο άλλος μπορεί να έχει δίκιο, είναι σημαντικό να κατανοούμε τις απόψεις των άλλων και να βρίσκουμε κοινά σημεία επαφής. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο μεγάλη ανάγκη για αυτό», επεσήμανε ο Γερμανός πρόεδρος.

Απαντώντας ο Πρ. Παυλόπουλος είπε ότι κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν τον ανθρωπισμό και την ελευθερία, πρόσθεσε ότι οι λαοί πρέπει να υπερασπίζονται την ελευθερία και τον άνθρωπο και τόνισε την ανάγκη να χτίσουμε μια ισχυρή Ευρώπη πάνω στις αξίες του πολιτισμού μας σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει κοινή παιδεία και θάρρος για να υπερασπιστούμε την Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 06:11