«Σταματήστε την τρέλα αυτού του πολέμου! Τώρα!», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία «θα κάνει το καθήκον της για να αποτρέψει τη χρήση βίας εναντίον των εταίρων της στη Συμμαχία».

«Θάνατος, τραυματισμοί, καταστροφή, διωγμός, ταλαιπωρίες, τόσο κοντά μας (…) Ο Πούτιν χύνει το αίμα αυτού του λαού που ονομάζει αδελφό (…) Η σκέψη μας βρίσκεται με τους ανθρώπους στην Ουκρανία που είναι θύματα αυτού του πολέμου», τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος και, απευθυνόμενος στον λαό της Ρωσίας, έκανε λόγο για «συνέπειες» που θα υποστεί εξαιτίας των ενεργειών του προέδρου του. «Τους λέμε: δεν θέλουμε καμία εχθρότητα με τον ρωσικό λαό, αντιθέτως. Αλλά αυτή η αδικία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊνμάιερ και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται για αυτό από κοινού με τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. «Η Γερμανία θα κάνει το καθήκον της για να αποτρέψει τον Πούτιν από τη χρήση βίας κατά των εταίρων μας στη Συμμαχία. Αυτό θα απαιτήσει πολλά από τους Γερμανούς», προειδοποίησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κάλεσε ακόμη τον Ρώσο πρόεδρο «να μην υποτιμά τη δύναμη των δημοκρατιών» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας. «Ας μην πιστέψει (ενν. ο Βλ. Πούτιν) ούτε για μια στιγμή ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία και στην Ευρώπη αποδέχονται έτσι απλά αυτή τη βαναυσότητα. Ταυτόχρονα πρέπει να δείξουμε και σε εκείνους στη Ρωσία που θέλουν την ειρήνη, ότι δεν είναι μόνοι. Ας δείξουμε τι είναι σημαντικό για μας: η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η αυτοδιάθεση», πρόσθεσε ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης