Η ολλανδική έκδοση του τηλεοπτικού διαγωνισμού ταλέντων «The Voice», η οποία γνώρισε παγκόσμια απήχηση και εξαπλώθηκε σε 150 χώρες του κόσμου, αποσύρθηκε από τον τηλεοπτικό αέρα έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, ακόμη και από διασημότητες.

Το σκάνδαλο απειλεί να επηρεάσει κι άλλες προσωπικότητες των ολλανδικών ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας, στην πρώτη μεγάλη υπόθεση που σχετίζεται με το #MeToo στην Ολλανδία, περίπου τέσσερα χρόνια αφότου ξεκίνησε το παγκόσμιο κίνημα για να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, εισαγγελείς δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως δύο μάρτυρες είχαν υποβάλει αναφορές στην αστυνομία για «αδικήματα απρεπούς συμπεριφοράς», που σχετίζονται με το τηλεοπτικό σόου.

Ο δικηγόρος του Ali B., ενός εκ των πιο γνωστών ράπερ στην Ολλανδία και επί σειρά ετών κόουτς στο ολλανδικό «The Voice», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι υποβλήθηκαν στην αστυνομία δύο αναφορές σε βάρος του πελάτη του. «Ο Ali B. αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε κάτι παράνομο», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Το «The Voice» είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πλέον δημοφιλή σόου στην ολλανδική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκύριακο το τηλεοπτικό δίκτυο RTL εξέδωσε ανακοίνωση ότι σταμάτησε την προβολή της εκπομπής, αφού ενημερώθηκε σχετικά με «καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά και για κατάχρηση εξουσίας».

Έπειτα από αυτήν την ανακοίνωση, ο επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος στο σόου παραδέχθηκε «σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά» σε δήλωση που απέστειλε σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης