Το προσωπικό της ιρλανδικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας Aer Lingus, διοικητικό και ιπτάμενο, θα προβεί σε δίωρη στάση εργασίας την 19η Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού οι συνδικαλιστικοί φορείς του διαπίστωσαν ότι καταγράφεται κεφαλαιακή ανεπάρκεια ύψους 700 εκατ. ευρώ στο συνταξιοδοτικό του ταμείο.

«Δεν θα είναι η μόνη αυτή η κινητοποίηση», προειδοποίησε σήμερα στο Δουβλίνο μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Μπράιαν Γκόρμλι, στέλεχος του συνδικάτου Unite, που εκτίμησε ότι στη στάση εργασίας αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά της», να καλύψει το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό ταμείο των εργαζόμενών της, το οποίο καλύπτει επίσης τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε μια διαβούλευση για το ζήτημα.

Η Ryanair, που κατέχει το 30% στο μετοχικό κεφάλαιο του κρατικού αερομεταφορέα, έχει ως τώρα υποβάλει 3 προτάσεις για την ολική εξαγορά της Aer Lingus. Προθυμοποιήθηκε ήδη, κατά την απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Νοεμβρίου, να θέσει στη διάθεση της ανταγωνιστικής Aer Lingus αεροπλάνα της, ώστε να εξουδετερωθούν οι δυσμενείς συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης, από τους εργαζόμενους, για το επιβατικό κοινό των διεθνών προορισμών.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης