Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να ανακοινώσει τον διορισμό του Μαρκ Λόουκοκ, στελέχους της βρετανικής κυβέρνησης, ως νέου επικεφαλής του παραρτήματος ανθρωπιστικής βοήθειας του οργανισμού, είπαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες του οργανισμού χθες.

Ο Λόουκοκ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Υπουργείου Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας από το 1985, θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Ο’Μπράιεν που είχε διοριστεί στη θέση από τον προηγούμενο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τον Μάρτιο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διορισμός αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας και ενώ ο διεθνής οργανισμός προσπαθεί να βοηθήσει περίπου 20 εκατομμύρια άτομα στα πρόθυρα λιμοκτονίας στη Νιγηρία, τη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη, και αγωνίζεται να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε άλλες εμπόλεμες ζώνες, όπως τη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης, το Υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης ασχολείται με τη συνεισφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής, όπως τη φτώχεια και ασθένειες, τις μαζικές μεταναστεύσεις, την ανασφάλεια και τις συρράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης