Μέγας υβριστής απεδείχθη στέλεχος του Λευκού Οίκου

Μέγας υβριστής απεδείχθη στέλεχος του Λευκού Οίκου
Τη θέση του έχασε πρόσφατα έμπειρο στέλεχος του Λευκού Οίκου, που υπαγόταν στο διπλωματικό σώμα της αμερικανικής πολιτικής ως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά στο Ιράν. Ο απολυμένος φαίνεται πως «έσταζε φαρμάκι» όσον αφορά σε υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος που διαχειριζόταν η αμερικανική κυβέρνηση αλλά και διάσημα πολιτικά πρόσωπα, μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού στο Twitter.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ο υψηλά ιστάμενος στον Λευκό Οίκο φαίνεται πως χρησιμοποιούσε τις μοναδικές του γνώσεις για το παρασκήνιο της αμερικανικής πολιτικής, ώστε να κατακρίνει και να υποβαθμίζει τους συναδέλφους του. Κάπως έτσι η υπόθεση του Jofi Joseph έλαβε διαστάσεις, διότι η απήχηση που είχε αυτή του η προσπάθεια ήταν θεαματικά μεγάλη. Ο πρώην επικεφαλής για τα πυρηνικά στο Ιράν εργαζόταν ανώνυμα, χρησιμοποιώντας το ιντερνετικό ψευδώνυμο @NatSecWonk.

O υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε πως ο Joseph δεν εργάζεται πλέον εκεί, όμως δεν έδωσε καμία προέκταση στο θέμα. Ο ίδιος χαρακτήριζε τον εαυτό του παρατηρητή της διεθνούς σκηνής και των αμερικανικών πολιτικών πρακτικών, που απλώς μεταφέρει ό,τι όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουν ή σκέφτονται.

Πηγή: New York Times
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 09:41