Τη θέση του έχασε πρόσφατα έμπειρο στέλεχος του Λευκού Οίκου, που υπαγόταν στο διπλωματικό σώμα της αμερικανικής πολιτικής ως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά στο Ιράν. Ο απολυμένος φαίνεται πως «έσταζε φαρμάκι» όσον αφορά σε υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος που διαχειριζόταν η αμερικανική κυβέρνηση αλλά και διάσημα πολιτικά πρόσωπα, μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού στο Twitter.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ο υψηλά ιστάμενος στον Λευκό Οίκο φαίνεται πως χρησιμοποιούσε τις μοναδικές του γνώσεις για το παρασκήνιο της αμερικανικής πολιτικής, ώστε να κατακρίνει και να υποβαθμίζει τους συναδέλφους του. Κάπως έτσι η υπόθεση του Jofi Joseph έλαβε διαστάσεις, διότι η απήχηση που είχε αυτή του η προσπάθεια ήταν θεαματικά μεγάλη. Ο πρώην επικεφαλής για τα πυρηνικά στο Ιράν εργαζόταν ανώνυμα, χρησιμοποιώντας το ιντερνετικό ψευδώνυμο @NatSecWonk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε πως ο Joseph δεν εργάζεται πλέον εκεί, όμως δεν έδωσε καμία προέκταση στο θέμα. Ο ίδιος χαρακτήριζε τον εαυτό του παρατηρητή της διεθνούς σκηνής και των αμερικανικών πολιτικών πρακτικών, που απλώς μεταφέρει ό,τι όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουν ή σκέφτονται.

Πηγή: New York Times
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης