Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia», ο οποίος κατηγορείται για το ναυάγιό του τον Ιανουάριο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, απολύθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Costa Crociere, αλλά προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του πρώην εργοδότη του, σε μια προσπάθεια να επαναπροσληφθεί.

«Ο Σκετίνο απολύθηκε, αλλά θεωρεί ότι συμπεριφέρθηκε σωστά και για τον λόγο αυτόν προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του σε δικαστήριο εργατικών διαφορών, ζητώντας πίσω τη δουλειά του και διεκδικώντας δεδουλευμένα» έγραψε η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Costa Crociere, θυγατρική της εδρεύουσας στις ΗΠΑ Carnival, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι απέλυσε τον Σκετίνο μετά την ολοκλήρωση πειθαρχικής διαδικασίας και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή συνάδει με τους ισχύοντες νόμους και τις ισχύουσες συμφωνίες.

Ο Σκετίνο δικάζεται στην Ιταλία για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου και πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Γκροσέτο στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η έκθεση εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης