Στη δημοσιότητα νέο βίντεο των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 17:47
Στη δημοσιότητα νέο βίντεο των τζιχαντιστών
Νέο οπτικό υλικό έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας οι τζιχαντιστές, έπειτα από τα βίντεο των αποκεφαλισμών των Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ. 

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube, εμφανίζεται ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, που απήχθη στη Συρία το 2012, να μιλάει ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας για τον τρόπο που τα δυτικά ΜΜΕ παραποιούν την αλήθεια σχετικά με το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Φορώντας την πορτοκαλί στολή που φορούσαν οι δύο Αμερικανοί συνάδελφοί του που αποκεφαλίστηκαν προ εβδομάδων, ο Κάντλι μιλάει ψύχραιμα και δείχνει να διαβάζει κείμενο ή να το έχει αποστηθίσει, εξηγεί ότι εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph και απήχθη από άνδρες της ισλαμικής οργάνωσης.

«Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, όπως η επέκταση του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ που καταλαμβάνει μία έκταση μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες. Ξέρω τι σκέφτεστε. Ότι είμαι κρατούμενος και ότι έχω ένα πιστόλι στο κρόταφο και για αυτό το κάνω αυτό. Πράγματι, είμαι κρατούμενος, αυτό δε το αρνούμαι. Αλλά αφού η κυβέρνησή μου με έχει εγκαταλείψει κι η μοίρα μου εξαρτάται από το Ισλαμικό Χαλιφάτο δεν έχω τίποτα να χάσω. Ίσως ζήσω, ίσως πεθάνω», υπογραμμίζει ο Κάντλι.

Παράλληλα, ο Βρετανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως για τους υπόλοιπους ομήρους που έχουν αφεθεί ελεύθεροι καταβλήθηκαν λύτρα από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, αλλά οι ΗΠΑ και η Βρετανία αποφάσισαν να ακολουθήσουν μία διαφορετική τακτική σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους άνδρες του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

«Υπάρχει χρόνος για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων, αλλά μόνο αν εσείς, το κοινό δράσετε τώρα», καταλήγει.


Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 17:49