Στη δημοσιότητα σήμερα το κατηγορητήριο του Μπρέιβικ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, 12:25
Στη δημοσιότητα σήμερα το κατηγορητήριο του Μπρέιβικ
Νορβηγοί εισαγγελείς πρόκειται να δώσουν σήμερα στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο εις βάρος του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου σκότωσε 77 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40. Η δημοσιοποίηση των κατηγοριών θα γίνει λίγο μετά την ανάγνωσή τους στον ίδιο τον Μπρέιβικ, ο οποίος κρατείται στη φυλακή.

Το κατηγορητήριο θα εκθέτει με λεπτομέρειες το χρονικό των επιθέσεων και θα αναφέρει τα ονόματα των θυμάτων, όπως μετέδωσε το κρατικό νορβηγικό κανάλι NRK. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Μπρέιβικ έχει παραδεχθεί ότι πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε περιοχή του Όσλο όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτήρια και ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε νησί κοντά στην πρωτεύουσα, σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, και σκότωσε άλλους 69 ανθρώπους.

Κατά τις ακροαματικές διαδικασίες, με πιο πρόσφατη εκείνη του Φεβρουαρίου, ο Μπρέιβικ δήλωσε αθώος, λέγοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι ήθελε να τιμωρήσει την κυβέρνηση για τη φιλο-μεταναστευτική πολιτική της. Η δίκη του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16 Απριλίου.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, 13:02