Σάλος έχει δημιουργηθεί εξαιτίας ενός video που έδωσαν στην δημοσιότητα φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές στο οποίο φαίνεται ένας Ισραηλινός αξιωματικός να χτυπά έναν Δανό ακτιβιστή στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας το τουφέκι του.

Το εν λόγω video που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε παρακάτω μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο στρατός του Ισραήλ καταδίκασε το συμβάν, το οποίο χαρακτήρισε ως «σοβαρό», ενώ δεν παρέλειψε να ανακοινώσειότι θα λάβει τα «κατάλληλα μέτρα», καθώς ήδη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, το επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο, όταν μια ομάδα φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών μετέβη με ποδήλατα σε ένα δρόμο στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην Δυτική Όχθη, για να διαμαρτυρηθεί για τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι ισραηλινές αρχές στην κίνηση των Παλαιστίνιων στην περιοχή.

Ο αξιωματικός, ένας αντισυνταγματάρχης, έφθασε στο σημείο αφού έλαβε μια αναφορά ότι οι ακτιβιστές είχαν κλείσει τον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ένας από τους ακτιβιστές τον πλησίασε, ο αξιωματικός σήκωσε το ημιαυτόματο τουφέκι του και τον χτύπησε με αυτό στο πρόσωπο, όπως απεικονίζεται στο video.To θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ράμματα στο χείλος, είπε ένας ακτιβιστής.

Δείτε το…

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης