Στη δημοσιότητα χάρτης «ραδιενέργειας» του Fukushima Daiitsi

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011, 01:06
Στη δημοσιότητα χάρτης «ραδιενέργειας» του Fukushima Daiitsi

Η Tokyo Electric Power Company (Tepco), διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiitsi έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τα επίπεδα ραδιενέργειας από πρόσφατες μετρήσεις σε διάφορα σημεία του προβληματικού πυρηνικού σταθμού. Ο συγκεκριμένος χάρτης, ο οποίος θα ενημερώνεται τακτικά, θα επιτρέπει στα μέλη των ειδικών συνεργείων να αποφεύγουν την άσκοπη παραμονή τους σε μέρη όπου έχουν ανιχνευτεί υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Οι διοικούντες την Tepco ξεκίνησαν τη δημιουργία του συγκεκριμένου χάρτη στα τέλη του Μαρτίου και έχουν ήδη προχωρήσει στην ανάρτησή του σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων του εργοστασίου και κυρίως στους πρώτους τέσσερις αντιδραστήρες. Τα μεγαλύτερα νούμερα εμφανίζονται στα συντρίμμια που βρίσκονται περιμετρικά του αντιδραστήρα Νο3 με τις μετρήσεις να δείχνουν 300 millisieverts/hour.

Να σημειωθεί ότι από τις 6 Απριλίου έχει ξεκινήσει η σταδιακή απομάκρυνση των συντριμμιών από τους αντιδραστήρες Νο3 και Νο4 με 50 κοντέινερ να έχουν ήδη γεμίσει μέχρι στιγμής.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011, 01:06