Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει τη σημασία της αποσκίρτησης ακόμη ενός βουλευτή του, που προσχώρησε στο αντιευρωπαϊκό UKIP, αλλά και του σεξουαλικού σκανδάλου που ανάγκασε έναν άλλον να παραιτηθεί, καλώντας τους ψηφοφόρους να επικεντρωθούν στα σχέδιά του για την οικονομία.

Ο Μαρκ Ρέκλες έγινε ο δεύτερος βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος που προσχωρεί στις τάξεις της αντιευρωπαϊκής παράταξης «Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου»Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, το τελευταίο συνέδριο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, οι Συντηρητικοί αποπειράθηκαν να περιορίσουν τις επιπτώσεις των δύο σκανδάλων, που κινδυνεύουν να επισκιάσουν τις προσπάθειές τους να επανεκλεγούν πρώτο κόμμα στη Βρετανία. Ο Γκραντ Σαπς, πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι τα σκάνδαλα αυτά είναι προσωρινά και υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επικεντρωθούν στο πώς το κόμμα υπόσχεται να συνδράμει στην ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην πολιτική ο καιρός πάει κι έρχεται, και κάποιες φορές αντιμετωπίζεις δύσκολες στιγμές, αλλά στην πραγματικότητα το σημαντικό είναι η χώρα να διασφαλίσει το μέλλον της» εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Το Σάββατο, ένας άλλος βουλευτής των Συντηρητικών, ο Μπρουκς Νιούμαν, παραιτήθηκε λόγω εμπλοκής του σε σεξουαλικό σκάνδαλοΗ χθεσινή αποσκίρτηση του βουλευτή Μαρκ Ρέκλες, ο οποίος ανακοίνωσε πως εντάσσεται στο Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεβάζει σε δύο τον αριθμό των βουλευτών των Συντηρητικών που αποχωρούν από το κόμμα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ντάγκλας Κάρσγουελ είχε επίσης ανακοινώσει ότι προσχωρεί στο UKIP και πλέον έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος βουλευτής του κόμματος που μπαίνει στη Βουλή μετά τις συμπληρωματικές εκλογές της 9 Οκτωβρίου στο Κλάκτον.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο ένας άλλος βουλευτής των Συντηρητικών, ο Μπρουκς Νιούμαν, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μία ημέρα αφότου η εφημερίδα «Sunday Mirror» δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει πως έστειλε σεξουαλικού περιεχομένου φωτογραφίες σ’ έναν δημοσιογράφο. Η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Νιούμαν, 54 ετών, που εκλέγεται βουλευτής από το 2005, αντάλλαξε μια σειρά φωτογραφιών «πορνογραφικού χαρακτήρα» μ’ έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο, οποίος παρουσιαζόταν ως γυναίκα θαυμάστριά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης