Στη φυλακή οι χήρες του Μπιν Λάντεν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, 13:30
Στη φυλακή οι χήρες του Μπιν Λάντεν
Σε φυλάκιση 45 ημερών καταδίκασε σήμερα η πακιστανική δικαιοσύνη τις τρεις χήρες του Οσάμα Μπιν Λάντεν και δύο από τις κόρες του, με την κατηγορία της παράνομης διαμονής στη χώρα.

«Ο δικαστής ανακοίνωσε μια ποινή φυλάκισης ενάμιση μήνα για τις πέντε κατηγορούμενες. Τους επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 10.000 ρουπιών (82 ευρώ)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ζακαρία Άχμαντ Αμπντουλφάταχ, αδελφός της νεότερης από τις συζύγους του αρχηγού της Αλ-Κάιντα, της 'Αμαλ Αμπντουλφάταχ από την Υεμένη.

«Δόθηκε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να οργανώσει τον επαναπατρισμό τους», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος τους, ο Μουχάμαντ Ααμίρ, προσθέτοντας πως η έκτιση αυτών των ποινών φυλάκισης θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, καθώς οι κατηγορούμενες είχαν συλληφθεί επισήμως στις 3 Μαρτίου για παράνομη διαμονή στο Πακιστάν.

Οι πέντε γυναίκες και απροσδιόριστος αριθμός παιδιών και εγγονιών του Μπιν Λάντεν βρίσκονται στα χέρια των πακιστανικών αρχών μετά την αμερικανική στρατιωτική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στις 2 Μαΐου και κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο βόρειο Πακιστάν.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, 13:30