Στη φόρα τα "πόθεν έσχες" των Ιταλών πολιτικών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 16:29
Στη φόρα τα "πόθεν έσχες" των Ιταλών πολιτικών
Την περιουσία των μελών της ιταλικής κυβέρνησης αποκαλύπτει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Libero του Μιλάνου.

«Oι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, διαθέτουν συνολικά 348 ακίνητα», δημοσιεύει η εφημερίδα και διευκρινίζει πως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας, Ινάτσιο Λα Ρούσσα, με δέκα σπίτια στην ιδιοκτησία του, ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, με εννέα σπίτια και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέττα, με οκτώ. Στα στοιχεία αυτά προστίθενται και συνολικά 295 αγροτεμάχια».

Σύμφωνα με τη «Libero», «ουδείς των συνεργατών του Μπερλουσκόνι μπορεί να ξεπεράσει τον ίδιο, που διαθέτει δέκα βίλες, στις οποίες δέχεται τους επισκέπτες του, αλλά και πολύ περισσότερα διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, όμως, και αν δεν έχουν εκατομμύρια, ή δισεκατομμύρια να τους "τρέχουν από τα μπατζάκια" υπουργοί και υφυπουργοί ξεχωρίζουν σίγουρα για το επενδυτικό τους ταλέντο».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «δεν υπάρχει υποψία παράνομης απόκτησης των περιουσιών στις οποίες αναφέρεται». Αφορμή, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική έρευνα στάθηκε η πρόσφατη παραίτηση του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, Κλάουντιο Σκαγιόλα. Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από εισαγγελική διερεύνηση και εκτενή δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Σκαγιόλα προέβη σε μια «πρωτότυπη αγορά». Το 2004 απέκτησε σπίτι 180 τ.μ. στο Κολοσσαίο, καταβάλλοντας επισήμως 610.000 ευρώ.

Τώρα, όμως, έρχεται στο φως μια συμπληρωματική «λεπτομέρεια» της αγοραπωλησίας. Ο επιχειρηματίας Ντιέγκο Ανέμονε φέρεται να υπέγραψε δεκάδες τραπεζικές επιταγές, συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, ποσό το οποίο καταβλήθηκε επιπλέον για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 16:29