Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει «κόκκινο» στο Μόναχο και η διαμάχη αναζωπυρώνεται: οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνόστηθες στους δημόσιους χώρους;

Η αντιπαράθεση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπάλληλοι μιας εταιρείας ασφαλείας, που έχει προσλάβει ο δήμος, ζήτησαν από γυναίκες που απολάμβαναν ξαπλωμένες τον ήλιο με το στήθος τους γυμνό, στις όχθες του ποταμού Ίσαρ, να καλυφθούν. Εκείνες αρνήθηκαν να το κάνουν.

Μάλιστα, είχαν τη στήριξη κι άλλων γυναικών που ήταν παρούσες κι οι οποίες στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους σε μια κίνηση «αλληλεγγύης». Το προσωπικό ασφαλείας κάλεσε την αστυνομία, η οποία, με τη σειρά της, υπενθύμισε, μάταια, ότι απαγορεύεται να γδύνεται κανείς τελείως σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τις επίσημες περιοχές των γυμνιστών.

Στο Μόναχο, επτά ζώνες στην πόλη, πολλές κατά μήκος του ποταμού Ίσαρ, έχουν οριστεί ως περιοχές όπου επιτρέπεται ο γυμνισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η όλη διαμάχη πήρε πολιτική χροιά στην καθολικού πληθυσμού πρωτεύουσα της Βαυαρίας όπου η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει σήμερα τους 36 βαθμούς κελσίου. Οι Πράσινοι ζήτησαν να διεξαχθεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να αποσαφηνιστούν οι σχετικοί κανονισμοί.

«Είναι ακατανόητο που οι άνδρες μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία με ακάλυπτο το στήθος τους όχι όμως οι γυναίκες» κατήγγειλε ο Ντομινίκ Κράουζ, ο επικεφαλής των οικολόγων στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του το κυβερνών CSU, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας, έχει διαφορετική άποψη και κατέθεσε σήμερα εκτάκτως πρόταση με την οποία απαιτείται από τους λουόμενους να φοράνε «μαγιό που καλύπτουν πλήρως τα βασικά σεξουαλικά όργανα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης