Στη Γερμανία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για τη σύνοδο κορυφής υπουργών της G20

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 06:53
Στη Γερμανία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για τη σύνοδο κορυφής υπουργών της G20
Ο Ρεξ Τίλερσον αφίχθη στη Βόννη χθες, στην πρώτη του επίσκεψη ως ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών, για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, γνωστής ως G20. Ο Τίλερσον δεν έκανε δηλώσεις κατά την άφιξή του.

Ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης είπαν ότι κατά τη διήμερη επίσκεψή του ο υπουργός θα αρκεστεί κυρίως στο να ακούσει τις απόψεις των ομολόγων του στην ομάδα G20.

Ο Τίλερσον θα συμμετάσχει επίσης σε μια σειρά επιμέρους συναντήσεων που αφορούν στη μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, τη συνεργασία με την Αφρική και την πρόληψη πολέμων.

Η σύνοδος στη Βόννη προηγείται της συνόδου των αρχηγών κρατών G20 στο Αμβούργο τον Ιούλιο, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο της συνόδου σήμερα, ο Τίλερσον θα συναντηθεί για πρώτη φορά και με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, για να ζητήσει «πρακτική και εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος» των δύο χωρών, είπε ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δημοσιογράφους πριν από την αναχώρηση του υπουργού από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των θεμάτων συνεργασίας περιλαμβάνονται η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ISIS, ενώ ο Τίλερσον αναμένεται να πιέσει επίσης τη Ρωσία να εφαρμόσει πλήρως τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ για την κατάπαυση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 06:53