Την πρώτη επίσκεψη στην Αφρική, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2017, πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα. Ενώπιον χιλιάδων Νοτιοαφρικανών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία για τον Νέλσον Μαντέλα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ο Ομπάμα έχει επανειλημμένως δηλώσει πόσο τον έχει επηρεάσει ο ιστορικός ηγέτης, σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Ως γερουσιαστής ακόμη, είχε πάντα μαζί του μία φωτογραφία του με τον Μαντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομιλία στο Γιοχάνεσμπουργκ συνιστά για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ίσως την πιο σημαντική μετά το τέλος της οκταετούς θητείας του. Μεταξύ άλλων μάλιστα πρόκειται να αναφέρει ότι η πολιτική του αφύπνιση ξεκίνησε με μία ομιλία κατά του απαρτχάιντ.

Ο ίδιος είχε θυμηθεί όταν ο Νέλσον Μαντέλα πέθανε, στις 5 Δεκεμβρίου 2013, ότι μία ομιλία του κατά του απαρτχάιντ, το 1981, σε πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, ήταν το πρώτο πράγμα που είχε κάνει και «αφορούσε την πολιτική ή τις πολιτικές του πεποιθήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης