Στη Ρουμανία ο Μάικ Πενς το πρώτο εξάμηνο του 2019

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, 11:41
Στη Ρουμανία ο Μάικ Πενς το πρώτο εξάμηνο του 2019

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρουμανία, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Βιόριτσα Ντάντσιλα.

«Είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο Πενς, μια συζήτηση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Συζητήσαμε τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και τη θετική ανάπτυξη του πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης όλων των τομέων που καλύπτονται από αυτό το πλαίσιο, ιδίως της οικονομικής (σ.σ.: ανάπτυξης)» είπε η κα Ντάντσιλα.

«Ευχαρίστησα τον αντιπρόεδρο Πενς για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην εδραίωση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά στη διάσταση της ασφάλειας, καθώς και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη δέσμευση της Ρουμανίας στην ανάπτυξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Ο αντιπρόεδρος Πενς εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο η ρουμανική κυβέρνηση διαχειρίζεται την - εκ περιτροπής - προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσκάλεσα τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στη Ρουμανία και υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη διάρκεια του α' εξαμήνου του (τρέχοντος) έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, σε συνέντευξή της στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Antena 3».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, 11:41