Παρά το κλίμα αμφισβήτησης των τελευταίων ημερών, τις έντονες ανησυχίες και τις φήμες περί αναβολής ή ματαίωσης του Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν για δεύτερη διαδοχική χρονιά εξαιτίας των κοινωνικών αναταραχών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους 14 μήνες, ο 4ος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα 1 διεξάγεται τελικά σήμερα (14:00, ALPHA & OTE sport-3) στην πίστα Σακχίρ του πριγκιπάτου του Περσικού Κόλπου, χάρη στις εγγυήσεις της διοργανώτριας αρχής (F(A) και των υπευθύνων της πίστας για την ασφάλεια ομάδων και οδηγών.

Πάντως, η κατάσταση μόνο ήρεμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού με την άφιξη των πληρωμάτων οι διαδηλωτές φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όχι μόνο με τις συμπλοκές τους με δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και με συνθήματα όπως «Απαιτούμε ελευθερία, όχι Φόρμουλα 1» και «Είμαστε άνθρωποι… χωρίς δικαιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της πίστας του Μπαχρέιν, Ζαγιέντ Αλ Ζαγιάνι, έδωσε εγγυήσεις για την ασφάλεια του Γκραν-Πρι τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται τον αγώνα για να επανέλθει στο προσκήνιο: «Δεν νομίζω ότι θα συμβεί τίποτα. Δεν είμαστε Αφγανιστάν ή Συρία. Η χώρα έχει περάσει μια δύσκολη χρονιά, είμαστε ακόμα τραυματίες σε ορισμένες πτυχές και βρισκόμαστε στον δρόμο να επανακτήσουμε την υγεία μας. Ο αγώνας θα είναι θετικός για τη χώρα. Τον χρειαζόμαστε σαν χώρα, τον αξίζουμε. Έχουμε περάσει τα χειρότερα και χρειαζόμαστε βοήθεια ώστε να επαναφέρουμε τη χώρα στο προσκήνιο».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης