Τη Σλοβενία θα επισκεφθεί στα μέσα Απριλίου ο Δαλάι Λάμα, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στο Μάριμπορ, με θέμα τις ηθικές αξίες των νέων.

Την εκδήλωση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας διοργανώνουν, στις 12 και 13 Απριλίου, ο Δήμος του Μάριμπορ, το πανεπιστήμιο της πόλης, το Γυμνάσιο Prva Gimnazija και δύο τοπικές οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Δαλάι Λάμα θα επικεντρωθεί σε ανθρωπιστικά θέματα και θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να αναπτύξουν την ηθική ως βασική αρχή στη ζωή.

«Η οικονομική κρίση μάς φέρνει αντιμέτωπους με την κρίση των ανθρώπινων αξιών. Η νέα γενιά είναι μία δύναμη που σύντομα θα έχει την εξουσία να αλλάξει την οικονομική, πολιτική και περιβαλλοντική κατάσταση στην Ευρώπη. Η ομιλία του Δαλάι Λάμα θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό προς την υλοποίηση των στόχων αυτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Ο Δαλάι Λάμα θα μεταβεί και στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα. Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης από το 1989, ο οποίος ζει εξόριστος στην Ινδία από το 1959, επισκέφθηκε πρώτη φορά τη Σλοβενία τον Ιούλιο του 2002, μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης