Ο πρόεδρος του διαδικτυακού ομίλου Google Έρικ Σμιτ θα μεταβεί το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βόρεια Κορέα, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε σήμερα η νοτιοκορεατική διπλωματία, πιθανόν για να παρέμβει υπέρ ενός Αμερικανού κορεατικής καταγωγής που συνελήφθη τον Νοέμβριο.

«Ενημερωθήκαμε ότι προβλέπεται να πραγματοποιήσει μια ιδιωτική επίσκεψη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών Σο Τάι-Γιουνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σεούλ δεν γνωρίζει ούτε την ακριβή ημερομηνία ούτε τον λόγο της επίσκεψης, διευκρίνισε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Google μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την επικείμενη επίσκεψη του Σμιτ στη Βόρεια Κορέα, για την οποία πρώτα έκαναν λόγο το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και η εφημερίδα Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι θα συμμετάσχει σε μια ανθρωπιστική αποστολή την οποία έχει διοργανώσει ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον.

Ο Ρίτσαρντσον έχει διαπραγματευτεί τα τελευταία είκοσι χρόνια με τις αρχές της Βόρειας Κορέας για την απελευθέρωση αρκετών αμερικανών πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι οι αρχές της χώρας συνέλαβαν στις 3 Νοεμβρίου έναν Αμερικανό κορεατικής καταγωγής, τον Πάο Τζουν-Χο, ο οποίος εισήλθε στη Βόρεια Κορέα ως τουρίστας. Η κυβέρνηση της χώρας τον κατηγορεί ότι έχει διαπράξει ένα «αδίκημα», χωρίς όμως να δίνει άλλες πληροφορίες.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης