Η σορός του Ελληνοβρετανού πρώην πεζοναύτη Κωνσταντίνου Έρικ Σκέρφιλντ έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, όπου εκατοντάδες Κούρδοι, κλαίγοντας και θρηνώντας, τον υποδέχτηκαν με τιμές ήρωα.

Ο 25χρονος από το Γιόρκσαϊρ έμελλε να είναι ο πρώτος Βρετανός υπήκοος που σκοτώθηκε στη Συρία πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, από πυρά όλμων στις 2 Μαρτίου. Είχε ενταχθεί στις τάξεις των κουρδικών δυνάμεων που μάχονταν στο μέτωπο του συριακού χωριού Τελ Κουζέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μάντσεστερ βρίσκεται μεγάλη βάση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού, εξού και επιλέχθηκε το συγκεκριμένο αεροδρόμιο για τον επαναπατρισμό της σορού. Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε «μάρτυρας» και «ήρωας», πολλοί μάλιστα κρατούσαν φωτογραφίες του νεκρού.

Η μητέρα του, η Βασιλική, δήλωσε περήφανη που ο γιος της συμπαραστάθηκε στον αγώνα του κουρδικού λαού για την ελευθερία. «Παρότι δεν πέθανε πολεμώντας για βρετανικό σκοπό, πέθανε εκπροσωπώντας βρετανικές αξίες» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η σορός του Κωνσταντίνου Έρικ Σκέρφιλντ παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην οικογένειά του, σε μια ειδική τελική που έλαβε χώρα στα σύνορα Συρίας-Ιράκ. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με τη βρετανική και την κουρδική σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άψυχο σώμα του πολεμιστή πρόκειται να μεταφερθεί στο Λέστερ για ιατροδικαστική εξέταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης