Στην Άγκυρα θα βρεθεί εντός της ημέρας ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ. Η έκτακτη επίσκεψη πραγματοποιείται την ίδια ημέρα που οι τρεις πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμών -Κομισιόν, Ευρωκοινοβουλίου και Συμβουλίου- θα βρίσκονται στον Έβρο για να δουν από κοντά το μεταναστευτικό πρόβλημα που προκάλεσε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Επίσης στην Άγκυρα θα μεταβεί και ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς. Κατά την επίσκεψη τους οι αρμόδιοι στην Άγκυρα θα συναντηθούν με υψηλού επιπέδου συνομιλητές των τουρκικών αρχών, αναφέρεται σε ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο μέρες και -σύμφωνα με την ανακοίνωση- «θα διεξαχθούν συνομιλίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βορειοδυτικής συριακής επαρχίας Ιντλίμπ και τις ανθρωπιστικές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφος, καθώς και την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης