Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα σφοδρή αντεπίθεση κατά του FBI, έπειτα από το χθεσινό «σφάλμα» στο μήνυμά του στο Twitter που άφησε να εννοηθεί ότι γνώριζε, πριν τον αποπέμψει, ότι ο πρώην σύμβουλός του Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν είχε καταθέσει ψέματα στο FBI για την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στην αμερικανική εκλογική διαδικασία.

«Δεν ζήτησα ποτέ από τον Κόμεϊ να εγκαταλείψει την έρευνα για τον Φλιν. Και άλλα “fake news” που καλύπτουν ακόμη ένα ψέμα του Κόμεϊ», έγραψε πρωί πρωί ο Τραμπ σε έναν καταιγισμό από tweet με τα οποία επετέθη στην ομοσπονδιακή αστυνομία με μία σφοδρότητα πρωτοφανή για αμερικανό πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Γερουσίας στις αρχές του Ιουνίου, ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ – ο οποίος αποπέμφθηκε αιφνιδιαστικά από τον Τραμπ» είχε δηλώσει ότι ο αμερικανός πρόεδρος τού είχε προσωπικά ζητήσει να θάψει την έρευνα κατά του Μάικλ Φλιν.

Ο Φλιν όμως παραδέχθηκε την Παρασκευή την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στο FBI, θέτοντας τον στενό κύκλο του περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ στο κέντρο της έρευνας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και πιθανή συνέργεια ανάμεσα στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ και το Κρεμλίνο.

Με ένα χθεσινό tweet του ο Τραμπ δημιούργησε πολύ σοβαρές υποψίες ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει τη δικαιοσύνη στο έργο της: «Αναγκάσθηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI», έγραψε αφήνοντας να εννοηθεί με τη διατύπωση αυτή ότι γνώριζε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ήταν ένοχος όταν τον απέπεμψε, ενώ μόλις την επομένη της αποπομπής του ζήτησε κατά τη διάρκεια προσωπικής του συνάντησης από τον Τζέιμς Κόμεϊ να θάψει την έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσπαθώντας στη συνέχεια να απαλλάξει τον Τραμπ, ο δικηγόρος του Τζον Ντοντ δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι εκείνος, και όχι ο πρόεδρος, συνέταξε το ενοχοποιητικό μήνυμα.

Ομως, η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινστάιν, μέλος της πανίσχυρης επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, στο κέντρο της έρευνας για τη ρωσική υπόθεση, δεν πείσθηκε από το επιχείρημα αυτό: «Θεωρώ ότι αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται είναι μία περίπτωση παρεμπόδισης της δικαιοσύνης», δήλωσε στο τηλεοπτικο δίκτυο NBC.

Προειδοποιήσεις απευθύνθηκαν και από τα ρεπουμπλικανικά έδρανα: «Γράφετε στο Twitter και σχολιάζετε μία ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναλαμβάνοντας τα ρίσκα σας. Αν ήμουν στη θέση σας, κ. Πρόεδρε, θα ήμουν προσεκτικός», δήλωσε στο CBS ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης