Στην Αίγυπτο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, 16:27
Στην Αίγυπτο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που υπεγράφη μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων τον Ιούλιο θα καταστήσει την Αίγυπτο και την περιοχή πιο ασφαλείς.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι το σχέδιο της Βιέννης, αν εφαρμοστεί, θα καταστήσει την Αίγυπτο και όλες τις χώρες της περιοχής πιο ασφαλείς απ’ ό,τι θα ήταν διαφορετικά», δήλωσε ο Κέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Κάιρο έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

«Οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος αναγνωρίζουν ότι το Ιράν ενεπλάκη σε αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην περιοχή και γι’ αυτό τον λόγο είναι τόσο σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει απολύτως ειρηνικό», τόνισε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του ότι είναι πολύ σημαντικό οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να είναι «ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς», ενώ σημείωσε ότι ο Σούκρι τον διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν νωρίς το φθινόπωρο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, 16:29