Στη μονάδα εντατική θεραπείας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α, George Η. W. Bush, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επικαλούμενο πληροφορίες από τον εκπρόσωπό του, Jim McGrath, αναφέρει ότι ο πρώην ηγέτης των Η.Π.Α. συνεχίζει να εμφανίζει υψηλό πυρετό, με τους γιατρούς στο νοσοκομείο των Μεθοδιστών στο Χιούστον του Τέξας να κρίνουν απαραίτητη τη μεταφορά του στη μονάδα εντατική θεραπείας καθώς και την έναρξη αυστηρής δίαιτας βασισμένης αποκλειστικά σε υγρά. Ο 88χρονος πολιτικός εισήχθη για πρώτη φορά στις 23 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας έντονα συμπτώματα βρογχίτιδας.

Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο, ωστόσο στη συνέχεια ελήφθη η απόφαση να μείνει μέσα και τα Χριστούγεννα, ημέρα κατά την οποία δέχτηκε την επίσκεψη της συζύγου του, Barbara, του γιου του, Neil και άλλων συγγενών. Ο άλλος του γιος, George W. Bush, τον έχει επισκεφτεί μέχρι στιγμής δύο φορές.

Σταθερά υψηλός ο πυρετός

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α. διατηρεί κανονικά τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το ιατρικό προσωπικό ενώ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως «επιφυλακτική». Στο πλευρό του βρίσκεται συνεχώς η οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πυρετός δεν υποχωρεί παρά τη φαρμακευτική αγωγή. Η οικογένεια βρίσκεται συνεχώς δίπλα του. Έχει τις αισθήσεις του και δεν παραλείπει να πειράζει τον γιατρό του», τόνισε ο εκπρόσωπός του, υπογραμμίζοντας ότι το ιατρικό επιτελείο που παρακολουθεί την πορεία της υγείας του παραμένει αισιόδοξο.

Ο George H. W. Bush έγινε ο 41ος πρόεδρος των Η.Π.Α. το 1989, έχοντας διατελέσει νωρίτερα αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση των Ρεπουμπλικανών του Ronald Reagan για δυο συνεχόμενες θητείες. Είναι ο πατέρας τού George W. Bush, που ήταν πρόεδρος των Η.Π.Α. για οκτώ χρόνια πριν από την εκλογή του Barack Obama. Το 1992 ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Bill Clinton.

Είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος της χώρας, ενώ αποτελεί και βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται Τζορτζ Ου. Μπους, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012, 20:07

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης