Τον Οκτώβριο του 2013 η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που εξέδωσε νομοθεσία σχετικά με την τιμωρία ατόμων που εκδίδουν γυμνό υλικό των πρώην συντρόφων τους ως μορφή εκδίκησης.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, το φαινόμενο αυτό έχει εξαπλωθεί και έχει αποκτήσει «οπαδούς» από όλο τον κόσμο. Άνδρες, στο μεγαλύτερο ποσοστό, δημοσιοποιούν στο διαδίκτυο γυμνά βίντεο ή φωτογραφίες των πρώην συντρόφων τους, με σκοπό να τις εξευτελίσουν, βλάπτοντας έτσι ανεπανόρθωτα την δημόσια εικόνα τους. Μία ιστοσελίδα έφτασε στο σημείο να βγάζει από αυτό οικονομικό όφελος, χρεώνοντας τα θύματα χρηματικό ποσό για την αφαίρεση των φωτογραφιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της διάστασης που πήρε το φαινόμενο, και της ζημιάς που υπέστησαν τα εκατομμύρια θύματα, κρίθηκε απαραίτητο να σχηματιστεί νομοθεσία που θα προβλέπει την τιμωρία των υπαιτίων.

Μετά το παράδειγμα της Καλιφόρνια, περισσότερες από δώδεκα ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ καθιέρωσαν τον τελευταίο χρόνο ανάλογες νομοθεσίες.

Η πρώτη, λοιπόν, καταδίκη με βάση τον νέο νόμο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Καλιφόρνια. Ο 36χρονος Noe Iniguez καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης και 36 μήνες επιτήρησης, για την δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της πρώην συντρόφου του στο διαδικτυακό προφίλ του προϊσταμένου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης