Στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί ο ιδρυτής της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη δοκιμαστική πτήση του διαστημικού σκάφους SpaceShipTwo, προκειμένου να συναντηθεί με την ομάδα της Virgin Galactic και να συζητήσουν τη συνέχεια του προγράμματος των διαστημικών ταξιδιών.

Όπως ξεκαθάρισε ο Μπράνσον, η εταιρεία δεν θα σταματήσει τον σχεδιασμό τουριστικών πτήσεων στο διάστημα. «Το διάστημα είναι δύσκολο – αλλά το αξίζει. Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε χαρακτηριστικά σε μήνυμα της Virgin Galactic που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζορτζ Ουάιτσαϊντς συμπλήρωσε: «Το μέλλον εξαρτάται εν πολλοίς σε δύσκολες μέρες όπως αυτή, πιστεύουμε όμως πως το χρωστάμε στην ομάδα να κατανοήσουμε τι συνέβη και να προχωρήσουμε μπροστά. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε»

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, το SpaceShipTwo συνετρίβη πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας λίγο μετά την αποκόλλησή του από το WhiteKnightTwo, το σκάφος, δηλαδή, που το μετέφερε σε μεγαλύτερα ύψη, προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει την πτήση του.

Από τη συντριβή έχασε τη ζωή του ο συγκυβερνήτης, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ο δεύτερος πιλότος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αρχικά έκανε λόγο για «αποτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης», ενώ αργότερα ο ιδρυτής της εταιρείας εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό.

«Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος από την τραγική απώλεια» δήλωσε στο άκουσμα της είδησης ο Μπράνσον, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η σκέψη του βρίσκεται με την οικογένεια του κυβερνήτη.

Την ίδια ώρα, ειδικοί ομοσπονδιακοί ερευνητές αναμένεται να φτάσουν στο σημείο της συντριβής για να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης: Πύραυλος της NASA εξερράγη στον αέρα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014, 03:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης