Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έφθασε στην Καλιφόρνια για συνομιλίες κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την φολκ τραγουδίστρια, Πενγκ Λιγιουάν.

Η διήμερη συνάντηση κορυφής, σε ιδιωτική τοποθεσία στο Παλμ Σπρινγκς, θα είναι η πρώτη σινο-αμερικανική συνάντηση κορυφής από την ανάληψη των καθηκόντων του Σι Τζινπίνγκ τον Μάρτιο. Ο ανεπίσημος χαρακτήρας της συνάντησης θεωρείται ότι θα δώσει την ευκαιρία στους ηγέτες των δύο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου να οικοδομήσουν μία προσωπική σχέση, με φόντο τα σοβαρά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο των σινο-αμερικανικών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα), οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατά τη διήμερη παραμονή τους στο Sunnylands Estate του Παλμ Σπρινγκς θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, καθώς και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Η κυβερνοκατασκοπεία αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καθώς και η Βόρεια Κορέα, η πολιτική ασφαλείας στην Ασία και οι εμπορικές σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης