Σκηνές από σενάριο επιστημονικής φαντασίας αναβιώνουν στην πόλη Γουχάν της Κίνας που βρίσκεται σε καραντίνα για τον κοροναϊνό και οι αρχές τώρα θέλουν να χτίσουν νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ για να νοσηλευτούν μόνο όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ήδη, ο χώρος διαμορφώνεται και οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά, με την προοπτική το νοσοκομείο να χτιστεί μέσα σε επτά ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών, πρόκειται να ανεγερθεί, σε έναν χώρο 25.000 τετραγωνικών γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής και βρίσκεται στα περίχωρα της Γιουχάν.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, υπολογίζεται ότι θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ ξένα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι η αμοιβή των εργατών που απασχολούνται για την ανέγερση του νοσοκομείου, θα είναι τριπλάσια από τον μισθό που θα ελάμβαναν σε κανονικές συνθήκες εργασίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος βρέθηκε μέσα σε 24 ώρες και ήδη μπήκαν τα συνεργεία με δεκάδες φορτηγά να μεταφέρουν υλικά και εξοπλισμό.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην Κίνα επιχειρείται το φαινομενικά ακατόρθωτο. Το 2003 όταν είχε κάνει την εμφάνισή της μια άλλη επιδημία αυτή του SARS οι Κινέζοι είχαν φτιάξει ένα νοσοκομείο σε 7 ημέρες.

 

Σε καραντίνα η Γιουχάν

Στο μεταξύ, πολλές πόλεις στην Κίνα έχουν μπει σε καραντίνα ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι.

Ιδιαίτερα στην Γιουχάν, την πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 800, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την αναχώρηση τρένων και τις πτήσεις.

Τα λεωφορεία και τα πλοία που διασχίζουν τον Γιναγκτσέ, τον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας που  περνάει και από την Γιουχάν, έχουν λάβει εντολή να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους.

Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και σε εννέα γειτονικές της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης