Επικοινωνιακή εκστρατεία για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού προς την Toyota, μετά τις διαδοχικές ανακλήσεις χιλιάδων αυτοκινήτων, επιχειρεί ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ακίο Τογιόντα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, λίγο μετά την ακρόασή του από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Τογιόντα μετέβη στην Κίνα προκειμένου να συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους και δημοσιογράφους. Σε δηλώσεις του, τόνισε τη σημασία της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτων, η οποία ξεπέρασε σε πωλήσεις την αμερικανική, γεγονός που την κατέστησε ως την μεγαλύτερη αγορά οχημάτων παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό είναι ότι, παρόλο που οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν αισθητά πέρυσι σε παγκόσμιο επίπεδο, στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 53%, καθώς οι καταναλωτές αξιοποίησαν και με αυτό τον τρόπο το πακέτο ύψους 585 δισ. δολαρίων για την παροχή οικονομικών κινήτρων που δόθηκε από την κυβέρνηση.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι σε περίπτωση που η Toyota χάσει την εμπιστοσύνη της Κίνας, τότε σίγουρα η θέση της θα κλυδωνισθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης