Ανταπόκριση από Στρασβούργο- Νίκος Ρούσσης

Στην Κομισιόν εναποτίθεται, πλέον, η ευθύνη, για την ρύθμιση ενός σκοπίμως υποβαθμισμένου θέματος στην Ε.Ε., όπως αυτό του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος μέσω του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα μέσω των μεταγραφών ποδοσφαιριστών, που πραγματοποιούνται από «ατζέντηδες»!
Το θέμα έθεσε, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, μόλις πριν τρείς μέρες, ο Βέλγος ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών IvoBelet , με αφορμή τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός Βελγίου, σχετικά με τις πρακτικές νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, όπου οι «ατζέντηδες» φαίνεται να βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε είδους εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Υπενθυμίζοντας ότι έρευνες έγιναν και σ’ όλη την Ε.Ε. υπό την αιγίδα του Eurojust, ο Βέλγος ευρωβουλευτής επαναφέρει την προειδοποίηση που έχει απευθύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι οι «ατζέντηδες» των παικτών διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις χρηματοοικονομικές ροές στον αθλητισμό, γεγονός που καθιστά το επάγγελμα ιδιαίτερα επιρρεπές σε παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες και είχε ζητήσει να αναληφθεί σχετική δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πετώντας την «μπάλα» στην Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής την ρωτά «αν είναι διατεθειμένη να αναλάβει την πρωτοβουλία να ρυθμίσει το επάγγελμα των πρακτόρων παικτών ώστε να μπορούν να εποπτεύονται οι δραστηριότητές τους και να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα οι κυρώσεις».

«Πρέπει ή όχι, οι αθλητικοί σύλλογοι να συμπεριληφθούν στο πεδίο εφαρμογής των κανονισμών για την για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ούτως ώστε να μπορούν να υπόκεινται σε υποχρέωση υποβολής εκθέσεων για πιθανολογούμενες ενέργειες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», καταλήγει ο Βέλγος ευρωβουλευτής και αναμένει… απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης