Το Ιράν στέλνει στην Ουκρανία τα μαύρα κουτιά του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους που κατερρίφθη τυχαία από τον ιρανικό στρατό αυτόν τον μήνα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ιρανικές Αρχές είναι επίσης προετοιμασμένες για εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν τα δεδομένα από τα κουτιά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι 176 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροπλάνο σκοτώθηκαν όταν κατερρίφθη στις 8 Ιανουαρίου, λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη σε πτήση προς την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.

«Με τη χρήση της εμπειρίας των χωρών της Γαλλίας, του Καναδά και της Αμερικής θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τον (καταγραφέα στοιχείων πτήσης) στο Κίεβο», δήλωσε ο Hassan Rezaifar, ένας διευθυντής που ασχολείται με τις έρευνες ατυχημάτων στον Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, σύμφωνα με το Tasnim. «Αν αυτή η προσπάθεια είναι ανεπιτυχής τότε το μαύρο κουτί θα σταλεί στη Γαλλία».

Τα μαύρα κουτιά δεν θα αναλυθούν στο Ιράν, δήλωσε ο Rezaifar, σύμφωνα με το Tasnim.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό προέτρεψε την Παρασκευή το Ιράν να στείλει για ανάλυση στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά από το επιβατικό αεροσκάφος, που καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο, συμπληρώνοντας πως οι σοροί των Καναδών θυμάτων θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα.

«Μόλις λίγες χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, διαθέτουν εργαστήρια ικανά για να το κάνουν αυτό», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα ο Τριντό. «Θα ήταν το σωστό μέρος να στείλουν τα μαύρα κουτιά και να λάβουμε γρήγορα τις σωστές πληροφορίες και γι αυτό ενθαρρύνουμε τις ιρανικές Αρχές να συμφωνήσουν να το πράξουν», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης